Carpaccio z buraka

Szybki wpis, bo i wykonanie tej kolorowej przystawki jest bardzo szybkie. Przepisz zasłyszany od znajomej z pracy. Rewelacja!

Co widzimy na talerzu?

  • roszponka i rukola
  • burak pieczony (pieczemy długo, około godziny w wysokiej temperaturze, najpierw 200 stopni, później 190 – zawinięte w folię do pieczenia), po upieczeniu zdejmujemy folię, obieramy ze skórki i kroimy w bardzo cienkie plasterki
  • prażone pestki z dyni i słonecznika
  • żurawina do posypania
  • ser pleśniowy błękitny lazur pokrojony w kostkę
  • polewamy sosem: olej, sok z cytryny, syrop klonowy, ulubione zioła

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

Create a website or blog at WordPress.com Autor motywu: Anders Noren.

Up ↑

%d blogerów lubi to: