Kotleciki z tuńczyka

Wartości odżywcze całej porcji (8 sztuk):
kcal: ok. 838,3
białko: ok. 57,9 g.
tłuszcze: ok. 12,7 g.
węglowodany: 61,8 g.

DSC_0079_Fotor

Składniki:

2 puszki tuńczyka – około 200 g.
30 g mąki – u mnie migdałowa
jajko
duża łyżka majonezu lub jogurtu naturalnego

dodatkowo:
pół czerwonej papryki – 80 g.
cebula – 100 g.
natka z pietruszki, koperek, 2 ząbki czosnku, sok z cytryny do smaku

ulubione przyprawy, u mnie jak zwykle armia:
papryka wędzona, czerwone curry, pieprz kajeński, bazylia, tymianek, lubczyk,
pieprz kolorowy, sól

DSC_0085_Fotor

Wykonanie:

Mieszamy i smażymy.
Dobrze smakują z ryżem brązowym i kaszą kuskus.

DSC_0104

 

 

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

Create a website or blog at WordPress.com Autor motywu: Anders Noren.

Up ↑

%d blogerów lubi to: