Pierś z kurczaka ze szpinakiem i pomidorami

Wartości odżywcze:

Kcal: 459,7
Białko: 33,5 g
Węglowodany: 47,4 g
Tłuszcze: 15,1 g   

Składniki:

  • 60 g makaronu świderki
  • 40 g szpinaku
  • 10 g czosnku
  • 100 g filetu z kurczaka/indyka
  • 30 g śmietanki 30%
  • 20 g suszonych pomidorów
  • 3 g parmezanu
  • sól pieprz, papryka

Wykonanie:

  1. Na patelni podsmażamy czosnek, dodajemy pokrojonego i przyprawionego kurczaka
  2. Wrzucamy szpinak, suszone pomidory
  3. Zalewamy śmietanką i chwilę gotujemy
  4. Wsypujemy ugotowany makaron, mieszamy i posypujemy startym parmezanem.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

Create a website or blog at WordPress.com Autor motywu: Anders Noren.

Up ↑

%d blogerów lubi to: