Pierś z kurczaka z ananasem

Lubię mieszać smaki, a ta propozycja jest prawdziwą ucztą dla zmysłów i podniebienia. Pierś z kurczaka z ananasem w przyprawach orientalnych świetnie uzupełnia mój dzienny jadłospis oraz zaspokaja ochotę na słodkiego „conieca”, a co najważniejsze – szybko się robi.

Składniki:

  • pierś z kurczaka 100 g
  • ananas z puszki 50 g
  • ryz biały 50 g
  • orzechy włoskie 20 g
  • olej z awokado

Wykonanie:
– Pierś z kurczaka gotujemy, pieczemy lub smażymy. Jak ostygnie kroimy, dodajemy ugotowany ryż, orzechy włoskie, pokrojonego ananasa.
– Olej z awokado łączymy z ulubionymi przyprawami i wlewamy do kurczaka, mieszamy i zjadamy albo pakujemy do pudełek i myk do pracy.

Przybliżone wartości:
energia: 440 kcal
białko: 28.4 g.
węglowodany: 48.9 g.
tłuszcze: 14.6 g.

 

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

Create a website or blog at WordPress.com Autor motywu: Anders Noren.

Up ↑

%d blogerów lubi to: