Naleśniki z tuńczykiem dla łakomczuchów

Dzisiaj mam dla Was coś ekstra! Zajadamy się tuńczykiem i mordki będą cebulowo-koperkowo-tuńczykowe 😀 Startujemy. Ciasto na naleśniki przygotowujemy według własnej receptury, u mnie dodatkowo w masie znalazł się pokrojony koperek 🙂

Składniki na pastę z tuńczykiem dla bardzo głodnych:

  • 2 puszki tuńczyka w sosie własnym
  • serek np. „Twój smak” (albo inny podobny w smaku do serka Philadelphia, ale biorę tańszy), ja dodaję jedno opakowanie, ale jeśli lubimy masę bardziej kleistą, bez problemu możemy wrzucić dwa
  • 2 duże cebule (pokrojone w drobną kosteczkę)
  • 2 garści słonecznika (prażymy na patelni)
  • 4 ogórki kiszone (pokrojone w kostkę)
  • pół pęczka koperku (drugie pół wylądowało u mnie w cieście naleśnikowym), jeśli nie lubimy koperku możemy użyć natkę pietruszki

Wszystko mieszamy i nakładamy na naleśniki. Zwijamy, składamy, skręcamy i zjadamy, albo zabieramy ze sobą do pracy. Smacznego! 🙂

 

Jedna myśl na temat “Naleśniki z tuńczykiem dla łakomczuchów

Dodaj własny

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

Create a website or blog at WordPress.com Autor motywu: Anders Noren.

Up ↑

%d blogerów lubi to: