Soczewica z bakłażanem po hindusku z polskim oscypkiem

Czego potrzebujemy?
cebula, mały bakłażan, 3 ząbki czosnku, oscypek, pita, ryż
a także przyprawy i zioła:
cynamon, sól, pieprz, kmin, tymianek, pieprz cayenne
Co z tym zrobimy?
  1. Cebulę kroimy w drobne piórka i podsmażamy na oleju. Dodajemy czosnek, gdy się lekko zeszkli posypujemy cynamonem.
  2. Bakłażan posypujemy solą i pieprzem. Smażymy oddzielnie
  3. Wszystko łączymy na patelni i dodajemy soczewicę (ma być miękka, więc albo z puszki, albo jeśli surowa, trzeba namoczyć)
  4. Przyprawiamy do smaku
  5. Podlewamy trochę wodą i dusimy, tak aby konsystencja była troszkę papkowata
  6. Posypujemy startym oscypkiem
  7. Pitę grillujemy na patelni 😉
  8. Zajadamy i oblizujemy mordki

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

Create a website or blog at WordPress.com Autor motywu: Anders Noren.

Up ↑

%d blogerów lubi to: